Blogi

Uusimmat blogipostaukset

Kuusenkerkkiä kuusessa.

Kuusenkerkkäkestit

Joko olet huomannut, että kuusenkerkkäsesonki on Etelä-Suomen kuusikoissa alkanut, ja pohjoista kohden siirryttäessä paras kerkkäaika on aivan kohta käsillä. Nyt on siis oiva aika tutustua tähän kausiherkkuun. Kuusenkerkät ovat virkistävä piristys ruokapöytään. Niiden maku on minusta raikas, hieman sitruksinen ja metsäinen. Kuusten nuoret, vaaleanvihreät ja vielä pehmeät vuosikasvut ovat hyvän makunsa lisäksi mielettömän terveellisiä.

Lue lisää »
Keräämässä villivihanneksia.

5 hyvää syytä hortoilla

Hortoiluun hurahtamisestani on melkein kymmenen vuotta, mutta muistan edelleen elävästi, kuinka häkellyin omien ajatusteni avautumista: miten olinkaan voinut olla huomaamatta tätä valloittavaa villiyrttien maailmaa! Uusi näkymä avautui ympärilläni, ja näin lähiympäristön uusin silmin. Ja yhtäkkiä tajusin kaikkien tärkeiksi kokemieni asioiden yhdistyvän uudessa harrastuksessani. Mielestäni aina on hyvä syy lähteä hortoilemaan, mutta viisi tärkeintä syytä ovat:

Lue lisää »

Kahden intohimon syleilyssä

Olen kädellinen olento, ja omilla käsilläni tekeminen on minulle tärkeää, suorastaan intohimo. Me ihmiset käsitämme asioita käsillämme, me ymmärrämme ympäröivää maailmaa tehdessämme asioita omin kätösin. Käsitöiden tekeminen on myös huikea reitti rentoutumiseen, palautumiseen ja luovuuden virkistymiseen. Yksinkertaisen ja mekaanisen käsityön tekeminen, jonka edetessä ei tarvitse hirveästi keskittyä, rauhoittaa vilkasta ja kuormittunutta mieltä antamalla aivoille ikään kuin muuta ajateltavaa. Se voi auttaa myös kuuntelemaan ja keskittymään.

Lue lisää »